+31(0)6-37440419 info@riannesportel.com

Zwemmen met dolfijnen

De magie van de dolfijnen & Sataya rif

Magische ontmoetingen met de dolfijnen

Ga je mee op onvergetelijke duik in jezelf en tussen de dolfijnen?
Zin om jouw liefde en sprankelende levensvreugde te voelen zinderen in al je cellen?

Welkom aan boord!

De reis ~ Vrij en vreugdevol jezelf zijn!

Een week lang verblijven we op het Sataya Reef, ook wel “Dolfijnenrif” genoemd. Het is één van de mooiste en grootste koraalriffen van de Rode Zee, met kristalhelder turquoise en blauw water. Deze lagune in het zuiden van Egypte is een krachtplaats en een ware oase van rust en sereniteit.

Het is ook de natuurlijke woonplek van meerdere groepen dolfijnen, die daar in grote getale -bijna- dagelijks komen om te rusten, te spelen en hun jongen groot te brengen. Wanneer de dolfijnen ‘thuis’ zijn zwemmen we meerdere keren per dag met hen. Ook verkennen we de prachtige koraaltuinen en al het verrassende en kleurrijke onderwaterleven.

Naast de betoverende onderwaterwereld genieten we overdag van het heerlijke eten, de zon, elkaar, de rust en ruimte voor jezelf, luieren, spelen, Zijn. ‘s Nachts slaap je onder de indrukwekkende sterrenhemel, of lekker knus in je kajuit. Moeiteloos zak je in de tijdloze stroom van ontspannen, gezelligheid, opladen en verstillen.

In de magische ontmoetingen met de dolfijnen opent je hart zich als vanzelf. Hun liefdevolle energie omhult en doorstroomt je, en raakt je in je kern. Veel mensen voelen zich in hun aanwezigheid ‘thuiskomen’ in zichzelf.

De dolfijnen spiegelen onze vrije, stromende staat van zijn. Met hun zachte, speelse kracht helpen ze ons herinneren wie we in essentie zijn. Op hun eigen, liefdevolle wijze helpen ze je contact te maken met de wijsheid en verlangens van jouw hart en ziel. Dit kan inspiratie en inzichten brengen over hoe jij je leven vorm wilt geven. Ook kunnen er antwoorden komen op gestelde vragen. Voor iedereen zal de -innerlijke- reis heel uniek en eigen zijn.

Dagelijks bieden we momenten van verdiepend samenzijn, om stil te staan bij wat we ervaren. Deze momenten van bewustwording en integratie ontstaan in afstemming met elkaar en de dolfijnen. Je bent altijd vrij om te kiezen of je mee doet of niet. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld meditaties, deelrondes, zacht lichaamswerk, kleine opstellingen, stilte, dansen, klanken en zingen. Deze momenten verdiepen niet alleen de verbinding met jezelf, maar ook jouw verbinding met de dolfijnen en de helende frequenties van Sataya.

Een week lang vertoeven in dit immense veld van liefde en eenheid is diep transformerend en kan levensveranderend zijn. Je gaat naar huis met hernieuwde kracht en energie, gevoed en opgeladen. Je voelt je sprankelend van binnenuit, en rustend in vertrouwen en liefde. Veel deelnemers ervaren dat de transformerende ervaring en de energie van de dolfijnen nog lang doorwerkt in hun leven.

De reis begint op het moment dat je Ja zegt!

Dolfijnen

De Arabische naam voor dolfijn is “Abu Salama”. Dit betekent “Heer van de Vrede”. Dolfijnen worden ook wel de “engelen van de zee” genoemd. Wanneer je met ze zwemt, begrijp je waarom. De liefde die van ze uitgaat is zo groot, dat het niet in woorden uit te drukken is.

Snorkelend in het water word je opgenomen in een groep van soms wel meer dan 60 dolfijnen, die overal om je heen komen zwemmen. Moeiteloos nemen ze je mee in samen spelen, rusten en plezier maken.

De vaste bewoners van het Sataya rif zijn de langsnuitdolfijnen. Ze worden ook wel spinner-dolfijnen genoemd, omdat ze regelmatig uit het water springen en daarbij enkele keren om hun as draaien. Ze zijn ongeveer net zo groot als wij, tot ruim 2 meter lang, en te herkennen aan hun lange dunne snuit. Ze zijn sierlijk, zowel zacht als energiek, en speels als een danser en acrobaat. Een heel enkele keer kunnen we de veel grotere tuimelaar dolfijn (Bottlenose dolphin) tegenkomen, die soms bij een groep spinners aansluit.

‘s Nachts jagen de spinners op zee. Overdag zullen ze veel in de kalme wateren van het rif te vinden zijn, weg van de sterke stromingen en gevaren van de open zee. Dit maakt het Sataya rif één van de beste plekken ter wereld om met dolfijnen in hun natuurlijke omgeving te zwemmen.

Op vele niveau’s van bewustzijn kunnen de dolfijnen een gids en metgezel zijn voor ons. Het zijn meesters in heling, verbinding en vreugde. Moeiteloos reizen zij tussen alle dimensies van het bestaan en weven nieuwe verbindingen.

Tijdens de reis zullen we ook verbinding maken met de energie van de walvissen, grootse hoeders van oeroude kennis. De energetische aanwezigheid van de walvis brengt een ervaring van Zijn, diepe rust, stilte en allesomvattende liefde.

De ‘walvisachtigen’ (dolfijnen en walvissen) zijn hoog ontwikkelde en zeer intelligente wezens, waar wij veel van kunnen leren. Zij hebben niet alleen ecologisch gezien een vitale functie voor de oceanen en de aarde als geheel. Ook persoonlijk en spiritueel gezien vervullen ze een essentiële rol in de grote transitie van onze tijd, waarin de mensheid in bewustzijn ontwaakt en al het leven op deze planeet weer in harmonie en vrede samenleeft met elkaar.

Magische ontmoetingen

De spinnerdolfijnen zijn bijzonder sociaal en bewegen zich in groepen van enkele tientallen dieren. Ze zijn van nature erg nieuwsgierig en komen regelmatig uit zichzelf naar de boot en naar ons toe. Soms zijn ze aan het rusten, waarbij ze kalm en in stilte als groep bewegen. Het voelt heel bijzonder om in deze serene sfeer met hen samen te Zijn. Andere momenten zijn ze in een speelse bui. Ze springen, spelen en achtervolgen elkaar. Soms nodigen ze je uit om deel te nemen aan hun spel. Een samen-dans om nooit te vergeten!

De zachte vriendelijkheid, diepe wijsheid en speelse lichtheid waarmee deze vrije dolfijnen ons benaderen is geweldig ontroerend. Vaak komen ze naast je zwemmen, en passen soms hun tempo aan zodat je ze bij kunt houden. Het is niet te beschrijven hoe het voelt wanneer een dolfijn bewust oogcontact met je maakt. Veel mensen ervaren het alsof de dolfijn recht in hun ziel kijkt. Je wordt gezien en ontmoet met oneindig veel liefde, compassie, empathie en respect voor al wat en wie je bent.

Het zwemmen met de dolfijnen kan je een intens gevoel geven van geluk, vreugde, verbondenheid en vrijheid. Deze magische ontmoetingen maken ook heling en transformatie mogelijk. In hun bedding van liefde en eenheid voel je je gedragen. Je hart kan zich openen, en het helpt je om helemaal in het moment te zijn, aanwezig en ontvankelijk. Allerlei beschermlagen, blokkades, angsten en oude pijnen kunnen gaan smelten en oplossen. Met hun speelse, lichtvolle begeleiding helpen ze je nieuwe mogelijkheden en nieuwe lagen van je bewustzijn te ontdekken.

Met hun sonar kunnen de dolfijnen je energieveld ‘scannen’, en zelfs heling teweeg brengen op celniveau. Ze stimuleren en herstellen jouw natuurlijke evenwicht en ondersteunen je bij het vinden van een nieuwe balans vol energie.

De dolfijnen helpen je te verbinden met jouw eigen bron, jouw innerlijke wijsheid en weten. Ze zien jou in je grootsheid, in je stralende, pure essentie. Ze helpen je het licht en de liefde in jezelf te voelen, en moedigen je aan dit van binnen uit te laten schijnen. Zodat je kunt leven, creëren en manifesteren vanuit deze bron.

In hun aanwezigheid zul je merken dat je kunt zakken in het vertrouwen in jezelf en de stroom van het leven. Een diep thuiskomen en rusten in jeZelf, je lichaam, en je stralende hart. Een oeroud herinneren ontwaakt: jij bent een waardig en onmisbaar onderdeel van een veel groter geheel.

Respectvolle omgang

De manier waarop de dolfijnen in vrede en harmonie samenleven is een inspirerend voorbeeld voor ons. We vinden het heel belangrijk om hen en hun leefomgeving bewust en met respect te benaderen.

Een belangrijke regel is dat we de dolfijnen nooit aanraken. Het zijn vrije dieren en wij zijn te gast in hun habitat. Een andere reden is dat we gemakkelijk ziektes zouden kunnen overbrengen wanneer we hun gevoelige huid aanraken.

Daarnaast jagen we niet op ze, en we lokken ze niet. We gaan rustig te water, zodat ze niet schrikken, en we passen onze manier van zwemmen aan aan die van hen. We zijn een hele week bij ze te gast, we hebben geen haast.

We laten ons uitnodigen en forceren niks. Het contact is de ene keer speels en uitbundig, de andere keer rustig en sereen. Dat maakt elke ontmoeting uniek!

De dolfijnen van dit rif komen al vele jaren komen in contact met mensen. De jonge dieren groeien er van jongs af aan mee op. Hun gedrag naar mensen is altijd vriendelijk en voorzichtig. De dolfijnen bepalen zelf of ze geïnteresseerd zijn in contact of niet. Ze zoeken ons op en kunnen ons met hun sonar al van een grote afstand waarnemen. Het rif is groot, zo’n 2 bij 4 kilometer. Wanneer de dolfijnen behoefte hebben aan rust, zullen ze een andere plek in het rif opzoeken.

Het komt niet vaak voor dat ze er niet zijn, maar het gebeurt soms. Dat maakt de ontmoetingen met deze vrije dolfijnen juist zo magisch: ze beslissen zelf wanneer en hoe ze met ons zwemmen.

Sataya dolphin Reef dolfijn rif Egypte dolfijnreis Rianne Sportel

Sataya “Dolfijnenrif”

Shaab Sataya, ook bekend als het ‘Dolphin Reef’, ligt hemelsbreed zo’n 10 km van de Egyptische kust in de Rode Zee. Het strekt zicht uit over ongeveer 4 km in lengte, en heeft een hart vorm vanuit de lucht gezien.

Het rif vormt een ondiepe, beschutte lagune (gemiddeld 5 a 10 meter diep), waar (bijna) dagelijks grote groepen langsnuit-spinnerdolfijnen binnenkomen. In de prachtige koraaltuinen zijn allerlei soorten vissen en andere rifbewoners te ontdekken. Met een beetje geluk komen we ook nog een zeeschildpad tegen.

Het kristalheldere water is voedend en zuiverend. De watertemperatuur varieert door het jaar heen van 21 tot wel 27 graden. Het hoge zoutgehalte geeft een groot drijfvermogen, wat het snorkelen in dit gebied heel comfortabel maakt. Voor je het weet lig je uren in het water.

Sataya is een bijzondere krachtplek, met een zeer verfijnde, pure energie en hoge frequenties van licht. De sluiers tussen de zichtbare en onzichtbare wereld zijn hier dunner. Je kunt er makkelijker heling, inzichten en boodschappen ontvangen. Alleen al een week lang in deze oase van rust en sereniteit verblijven is een weldaad voor lichaam, geest en ziel.

Het gehele rif wordt ook wel de “Parel van Moeder Aarde” genoemd, en kent binnen de lagune enkele plekken waar de energie zo mogelijk nog zachter en lichter voelt. Één zo’n plek is de ‘Shallow Place’ (ook wel Crystal Temple of ‘baarmoeder van Sataya’ genoemd). Hier is het zo ondiep dat je kunt staan op de zandbodem. 

Ontdek verder

Contact

Rianne Sportel / Dolfijnreizen & meer
Herenweg 12d
3732 CM De Bilt
+31(0)6 - 37 44 04 19
info@riannesportel.com

Aanmelden nieuwsbrief

* indicates required