+31(0)6-37440419 info@riannesportel.com

Verblijf op de boot

Op luxe jacht tussen dolfijnen

Welkom op de dolfijnenboot

Een week lang is dit je thuis tussen de dolfijnen: een grote, luxe jacht.

Zachtjes wiegend op het water word je gedragen en geheel verzorgd tijdens je verblijf op de boot. Afhankelijk van de reisweek is dit meestal de Sharky 2, en soms de Sharky 1 of een vergelijkbare boot. De boten zijn zeer luxe en comfortabel. Het is heerlijk thuiskomen in de fijne, serene sfeer.

De Sharky 2 is zo’n 36 meter lang, en 9 meter breed. De Sharky 1 ruim 29 meter lang en 8 meter breed. Alle boten hebben 4 verdiepingen, en zijn van alle gemakken voorzien (inclusief airco op alle kamers).

Er is alle ruimte om lekker je eigen ding te doen, en ook om jezelf even terug te trekken wanneer je daar behoefte aan hebt.

En geen zorgen: ondanks wat de bootnaam doet vermoeden, komen er geen haaien in het rif waar wij zwemmen. 😉

Sharky dolfijnreis verblijf op de boot Rianne Sportel
Beneden dek

Hier, in de ‘buik’ van de boot, bevinden zich de slaapcabines. Elke ‘hut’ is uitgerust met twee losse eenpersoonsbedden en een eenvoudig badkamertje met toilet, wastafel en douche. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de nacht in de verkoelende buitenlucht onder de sterren door te brengen.

Eerste dek

Vanuit de gang met slaapcabines loop via een trapje het eerste dek op. Hier is de gezellige salon (binnenruimte) met eettafels, zitjes en een ‘koffie en thee’-hoek. Wanneer je naar buiten loopt sta je op het overdekte buitendek, dat af en toe spontaan verandert in een dansvloer. 😉

Hierachter, aan de achterkant van de boot, is het platform vanaf waar je met een trapje of een enthousiaste sprong de zee in kunt gaan.

Tweede dek

Dit is een ruim schaduwrijk dek waar het heerlijk vertoeven is op de vele banken en matjes. De ideale plek om te luieren, ontspannen, slapen onder de sterren, en samen te komen met de groep voor bijvoorbeeld een deelronde, meditatie, of zingen tijdens de zonsondergang. Aan de voorkant van de boot biedt dit dek een lekker rustig mijmerplekje in de zon.

Derde dek

Dit is een ruim zonnedek met prachtig uitzicht over de Rode Zee en het rif. Ook een fijne plek voor meditatie, een groepsactiviteit, als slaapplek onder de sterrenhemel, of om gewoon in stilte met jezelf te zijn.

Bemanning

Het bemanningsteam bestaat uit 9 of meer vriendelijke Egyptenaren (w.o. kapitein, chef-kok, salon verantwoordelijke, technieker, zodiac bestuurders en snorkel-instructeurs), allen gekwalificeerd en ervaren. Zij staan de hele week met liefde, humor en toewijding voor ons klaar en zorgen dat het ons aan niets ontbreekt.

De boot beschikt over twee zodiacs (motorbootjes) met trapje. Hiermee zullen we de prachtige riffen bezoeken en natuurlijk de dolfijnen, wanneer ze niet in de buurt van de boot zijn. Tijdens het zwemmen worden we begeleid door onze twee ervaren snorkel-instructeurs.

Eten en drinken

De kok tovert iedere dag een heerlijk, gevarieerd en uitgebreid ontbijt-, lunch- en dinerbuffet op tafel. Een verscheidenheid aan vegetarische, vis en vlees gerechten, evenals salades groentegerechten, pasta, rijst en aardappelen. Daarnaast verrast hij ons dagelijks met een lekker zoet of hartig ‘vier uurtje’.

Er is voor elk wat wils en ook de mensen met dieetwensen hebben voldoende keuze. Mocht je echt een gluten, lactose of andere voedsel-allergie hebben (anders dan een intolerantie), neem dan even contact op.

Snacks, thee, koffie, water en frisdrank zijn onbeperkt en elk moment van de dag beschikbaar. Er is ruim voldoende drinkwater aan boord en tappunten. We vragen iedereen een drinkfles mee te nemen om te vullen, zodat we een klein beetje bijdragen aan het milieu aldaar.

We verblijven in een gebied met hoge frequenties. Uit respect voor de dolfijnen waarmee we in interactie zijn, zijn onze reizen alcoholvrij.

Het eten wordt met liefde en toewijding bereid, en dat proef je! Ook voor je smaakpapillen zal dit een onvergetelijke week worden.

Kortom, alles wordt verzorgd. Je hoeft niets te doen en nergens aan te denken. Je kunt helemaal zakken in de rust, moeiteloos aanwezig in het moment, en genietend van de schoonheid om je heen.

En verder…

Blote voeten

Zodra we aan boord komen, doen we onze schoenen uit en brengen de rest van de week op blote voeten door. Dit is o.a. om uitglijden te voorkomen. Een heerlijk vrij gevoel!

Elektriciteit en netwerk/wifi

Aan boord is stroom. In je hut of in de salon kun je met ‘gewone’ stekkers uit de voeten (220 volt).

In de haven is er nog wel bereik, maar zodra we op zee en het rif zijn is het bereik onbetrouwbaar en vrijwel niet aanwezig. Een week lang zonder internet dus. Misschien is dat even wennen, maar je zult merken dat het een groot geschenk is. Geen afleiding en 100% tijd voor jezelf. Helemaal aanwezig en ‘online’ in de verbinding met jezelf, in het nu en in de prachtige omgeving.

Voor noodgevallen kan het telefoonnummer van de begeleiding worden aan de thuisblijvers.

Zeeziek

Het enige moment dat je zeeziek kunt worden is tijdens de heen- en terugreis naar het rif. Dit is geheel afhankelijk van je gevoeligheid ervoor en de windrichting en -sterkte tijdens de 2 ½ a 3 uur durende vaartocht. Je kunt natuurlijk altijd voor de zekerheid een reistabletje innemen voor een zo comfortabel mogelijke reis. Zoek een plekje buiten in de frisse lucht en ga liggen, of kijk naar de horizon.

Eenmaal in het rif is het water kalm en beschermd tegen hoge golven. Stevige koorden houden de boot op zijn plek. Het is komt vrijwel nooit voor dat er dan nog iemand last heeft.

Ruimte op de boot

Veel mensen vragen zich af of het niet moeilijk is om een week op de beperkte ruimte van de boot te verblijven. Iedereen met dezelfde vraag en die toch is meegegaan op reis, zal je vertellen dat ze geen enkel moment van opgesloten zijn ervaren hebben. De vier verdiepingen van de boot en het prachtige wijdse zicht geeft juist het gevoel van ruimte en vrijheid. Iedereen zal zijn of haar plek kunnen vinden om te genieten van elkaar en van de rust.

Ontdek verder

Contact

Rianne Sportel / Dolfijnreizen & meer
Herenweg 12d
3732 CM De Bilt
+31(0)6 - 37 44 04 19
info@riannesportel.com

Aanmelden nieuwsbrief

* indicates required