+31(0)6-37440419 info@riannesportel.com

Snorkelen

Tussen de dolfijnen.. een droom die werkelijkheid wordt

Zwemmen tussen de dolfijnen

Tijdens de reis liggen we meerdere keren per dag in het water. Genietend van de contacten met de dolfijnen, soms zwemmen er wel meer dan 60 tegelijk overal om je heen! Op andere momenten verwonderen we ons over de schoonheid van alle leven in de koraaltuinen van het rif.

Je snorkeluitrusting is daarbij je belangrijkste tool. Dat wil je dus goed voor elkaar hebben, zodat je onbezorgd naar hartelust kunt zwemmen.

Hieronder wat informatie, en check voor tips ook de paklijst.

Laat de ontdekkingsreis beginnen!

Snorkel spullen

Zorg voor een eigen duikbril, snorkel en vinnen (flippers). Het is aan te raden bij een duikwinkel advies in te winnen. Goed materiaal is de moeite waard. M ocht je advies nodig hebben, neem contact op met Rianne.

Test van te voren uit of je duikbril goed aansluit en geen water binnenlaat!

Een Easybreath (mono) snorkelmasker is minder aan te raden, omdat je er niet mee op je zij kunt zwemmen, noch kunt duiken onderwater mocht je dit willen.

Lenzen

Het is mogelijk om lenzen te dragen tijdens het snorkelen. Ook is het mogelijk om een duikbril met glazen op sterkte erin te laten maken.

Zwemkleding

Naast je zwemkleding kun je een wetsuit of shorty meenemen. Dit is niet noodzakelijk, maar zeker als je het snel koud hebt kan dit prettig zijn. De watertemperatuur kan nog fris zijn, met name als je langer in het water verblijft. De ervaring leert dat een shorty (korte mouwen en pijpen) meestal voldoende is, een wetsuit (met lange mouwen en pijpen) is snel te warm.

Als je geen shorty gebruikt, is het voor bescherming tegen de zon ideaal om te zwemmen in een legging en/of sportbroekje of zwembroek tot aan de knie. Daarnaast is een shirt met korte of lange mouwen prettig, liefst een UV werend shirt (goedkoop te vinden bij bijvoorbeeld Decathlon).

 

Snorkel ervaring

Mocht je nog geen of weinig ervaring hebben met snorkelen, dan is het zeer aan te raden van te voren zelf in het zwembad te oefenen, of een paar snorkel-lessen te nemen. Het is fijn als je al vertrouwd bent met het ademen door een pijpje, zodat je meteen mee kunt zwemmen als de dolfijnen je uitnodigen. Je verliest dan geen kostbare tijd en energie met oefenen, en kunt volop genieten van de prachtige onderwaterwereld.

In de zee is het natuurlijk anders dan in het zwembad. Waar nodig staan wij en de twee Egyptische snorkel-instructeurs voor je klaar om je te helpen comfortabel te worden met het ademen en zwemmen met vinnen onderwater.

Op de eerste dag ontvangen we heldere instructies van onze snorkel-instructeurs over hoe we prettig en respectvol kunnen zwemmen met de dolfijnen samen en tijdens onze bezoeken de koraalriffen.

 

Duiken en freediving

Het is tijdens deze reis niet mogelijk om te duiken (scuba diving). Duiken tussen de dolfijnen is sowieso niet mogelijk, de dolfijnen houden ook niet van duikers.

Het is wel mogelijk om zelf (zonder zuurstoffles) te duiken, oftewel ‘spelen’ onder water, zoals je vroeger naar de bodem van het zwembad dook. Dit wordt ook wel ‘freediving’ genoemd, als je er echt een sport van maakt. Dit is altijd op eigen risico. Voor wie hiermee bekend is: er zijn wat (lood) gewichten aan boord om aan je gordel/riem te doen.

Snorkelen dolfijnreis zwemmen met dolfijnen Rianne Sportel
Zwemmen met dolfijnen snorkelen dolfijnreis Rianne Sportel
Zwemmen met dolfijnen snorkelen spelen dolfijnreis Rianne Sportel

Ontdek verder

Contact

Rianne Sportel / Dolfijnreizen & meer
Herenweg 12d
3732 CM De Bilt
+31(0)6 - 37 44 04 19
info@riannesportel.com

Aanmelden nieuwsbrief

* indicates required