+31(0)6-37440419 info@riannesportel.com

Snorkelen

Tussen de dolfijnen.. een droom die werkelijkheid wordt

Zwemmen tussen de dolfijnen

Tijdens de reis liggen we meerdere keren per dag in het water. Genietend van de contacten met de dolfijnen, soms zwemmen er wel meer dan 60 tegelijk overal om je heen! Op andere momenten verwonderen we ons over de schoonheid van alle leven in de koraaltuinen van het rif.

Je snorkeluitrusting is daarbij je belangrijkste tool. Dat wil je dus goed voor elkaar hebben, zodat je onbezorgd naar hartelust kunt zwemmen.

Hieronder wat informatie, en check voor tips ook de paklijst.

Laat de ontdekkingsreis beginnen!

Snorkel spullen

Goed materiaal is van groot belang. Zorg dus voor een goed sluitende duikbril, snorkel met evt. uitblaasventiel en goed zittende vinnen (flippers).

Belangrijk: Test je materiaal van te voren uit! O.a. of je snorkelmasker/duikbril goed aansluit en geen water binnenlaat.

Het is raadzaam je voor te laten lichten bij een duikwinkel. In ieder geval voor een snorkelmasker. De prijzen zijn niet veel hoger dan bijv Decathlon, maar dan weet je zeker dat je goed materiaal in huis hebt. Voor vragen kun je ook contact opnemen met Rianne.

  • Er zijn duikwinkels verspreid over het land. Check Google voor degene bij jou in de buurt. Bij “Wobbegong” in Amersfoort krijg je 10% korting op maskers, snorkel-pijpjes en vinnen, als je noemt dat je via Rianne Sportel (Dolfijnreizen & meer) komt. Verder zit bijv “Sublub” in Nieuwegein en andere plaatsen, “Keesiedive” in Amsterdam, en “Dive Post” in Valkenburg (Leiden) etc.
  • Een Easybreath (mono) snorkelmasker die je gehele gezicht bedekt is minder aan te raden, omdat je er niet mee op je zij kunt zwemmen, noch kunt duiken onderwater mocht je dit willen. Echter, voor mensen die het snorkelen spannend vinden, of waterangst hebben, blijkt dit vaak wel een goed alternatief. Test van te voren zelf uit wat je prettig vindt! Je kunt natuurlijk ook zowel een Easybreath masker als gewone duikbril meenemen.
  • Vinnen moeten voldoende lang zijn om relatief moeiteloos snelheid te kunnen maken in het water. Ga voor formaat duikvinnen, bijvoorbeeld deze of deze betaalbare. De korte zwem/snorkel vinnetjes zijn weinig zinvol. Vinnen met dichte hak is over het algemeen het handigste.
  • Neem katoenen sokjes mee voor in de vinnen, om blaren te voorkomen. Test de maat van je vinnen uit met sokjes! Mocht je snel blaren krijgen, dan kun je overwegen een zachte, dunne ‘duikschoen’ of ‘surf sokjes’ te kopen, zoals deze. Let extra op dat je vinnen dan nog goed passen!
Lenzen en brildragers

Het is mogelijk om lenzen te dragen tijdens het snorkelen. Een goed sluitende duikbril laat namelijk geen water binnen. Daglenzen zijn bij uitstek geschikt, omdat je die elke dag vervangt (het zeewater maakt de lenzen droog).

Voor brildragers is het ook mogelijk om een snorkelmasker “op sterkte” te kopen, bij duiksportwinkels en speciaalzaken.

Zwemkleding

Naast je zwemkleding kun je een shorty of wetsuit meenemen. Dit is niet noodzakelijk, maar zeker als je het snel koud hebt kan dit prettig zijn. In het voorjaar (april/mei) en late najaar (nov/dec) kan de watertemperatuur wat frisser zijn (tussen de 22-25 graden), met name als je langer in het water verblijft. In september zal het water warm zijn (25-27 graden).

De ervaring leert dat een shorty (korte mouwen en pijpen) meestal voldoende is. Een wetsuit (met lange mouwen en pijpen) is snel te warm.

Als je geen shorty gebruikt, is het voor een beetje extra warmte en vooral als bescherming tegen de zon ideaal om te zwemmen in een lange of korte legging en/of sportbroekje, of bijv een zwembroek tot aan de knie. Daarnaast is een shirt met korte of lange mouwen prettig, liefst een UV werend shirt (goedkoop te vinden bij bijvoorbeeld Decathlon).

 

Snorkel ervaring

Mocht je nog geen of weinig ervaring hebben met snorkelen, dan is het zeer aan te raden van te voren zelf in het zwembad te oefenen, of een snorkelles(jes) te nemen. Duikverenigingen bieden vaak losse snorkellessen aan.

Het is fijn als je al een beetje vertrouwd bent met het ademen door een pijpje, zodat je mee kunt zwemmen als de dolfijnen je uitnodigen. Je verliest dan geen kostbare tijd en energie met oefenen, en kunt volop genieten van de prachtige onderwaterwereld.

In de zee is het natuurlijk anders dan in het zwembad. Waar nodig staan wij en de twee Egyptische snorkel-instructeurs voor je klaar om je te helpen comfortabel te worden met het ademen en zwemmen met vinnen onderwater.

Op de eerste dag ontvangen we heldere instructies van onze snorkel-instructeurs over hoe we prettig en respectvol kunnen zwemmen met de dolfijnen samen en tijdens onze bezoeken de koraalriffen.

 

Duiken en freediving

Het is tijdens deze reis niet mogelijk om te duiken (scuba diving). Duiken tussen de dolfijnen is sowieso niet mogelijk, de dolfijnen houden ook niet van duikers.

Voor de ontmoetingen met de dolfijnen is het niet nodig om onder het water oppervlak te gaan. Het mag natuurlijk wel. Zo kun je bijvoorbeeld zelf (zonder zuurstoffles) duiken, oftewel ‘spelen’ onder water, zoals je vroeger naar de bodem van het zwembad dook. Dit wordt ook wel ‘freediving’ genoemd, als je er echt een sport van maakt. Dit is altijd op eigen risico.
Voor wie hiermee bekend is: er zijn wat (lood) gewichten aan boord om aan je gordel/riem te doen.

Snorkelen dolfijnreis zwemmen met dolfijnen Rianne Sportel
Zwemmen met dolfijnen snorkelen dolfijnreis Rianne Sportel
Zwemmen met dolfijnen snorkelen spelen dolfijnreis Rianne Sportel

Ontdek verder

Contact

Rianne Sportel / Dolfijnreizen & meer
Herenweg 12d
3732 CM De Bilt
+31(0)6 - 37 44 04 19
info@riannesportel.com

Aanmelden nieuwsbrief

* indicates required