+31(0)6-37440419 info@riannesportel.com

Rianne Sportel

Op avontuur genaamd Leven

Rianne

Ik ervaar mensen als moedige wezens, met elk een uniek en bijzonder aandeel te vervullen, ontdekken, ontvangen en helen in deze wereld.

Terugkijkend realiseer ik me dat mijn pad altijd al in het teken heeft gestaan van ruimte scheppen voor zowel mijzelf als anderen, om ons eigen bewustzijn, kracht, waarheid en wijsheid op telkens diepere lagen te leren kennen en leven.

Op de reisbegeleiders pagina van de dolfijnreizen kun je meer vinden over mijn achtergrond met de dolfijnen.

Rianne Sportel over mij
Diepzielduiken

Ik hou enorm van “diepzielduiken“. En nog meer geniet ik wanneer we samen diepzielduiken.

Begin 2013 startte ik mijn eigen onderneming, om mij nog gerichter te kunnen toewijden aan dat wat ik de wereld te brengen heb. Het creëren van ruimte voor transformatie, bewustzijnsontwikkeling, verbinding en verdieping. Gewoon in het dagelijks leven, maar ook in de veilige, uitnodigende setting van 1 op 1 sessies en in groepsverband.

Diepzielduiken is mogelijk op oneindig veel manieren. Net als ikzelf, is mijn aanbod altijd dynamisch en in ontwikkeling. Hier op mijn ‘online thuis’ zul je dan ook regelmatig nieuwe dingen kunnen ontdekken.

Kwaliteiten en passies

Kwaliteiten waar ik mij in herken: intuïtief en invoelend, sociaal en communicatief, enthousiast en betrokken, helder en veelzijdig, speels en uitnodigend, stevig en aanwezig.

Mijn hart gaat zingen van échte ontmoetingen, wanneer ik mag ontdekken en ervaren wat er werkelijk toe doet. Voor mijzelf, en voor een ander. Authentiek, rauw, (ver)wonderlijk en precies zoals het is.

Ik hou van onderzoeken, spelen, uitproberen en diep duiken in wat er leeft in dit moment. En ik hou van in de natuur zijn, zingen, dansen, piano spelen, reizen, dolfijnen & walvissen, het bos, de bergen en de zee, en lekker lang de tijd nemen voor mijn ochtend practice.

Ik geniet van zelf en samen zorgvuldig en liefdevol aandacht brengen bij wat zich aandient. In onszelf. In ons lijf. In ons leven. Of het nu pijnlijke, ingewikkelde, of juist fijne en bekrachtigende situaties en gevoelens zijn. Met bereidheid alles welkom te heten, en het niet te hoeven weten.

Het maakt dat ik me levend voel! Vrij, verbonden, aanwezig en stromend. En het is een dagelijkse beoefening, a work in progress forever. 😉

Achtergrond

Naast mijn praktijk en reisorganisatie, bied ik nu nog in beperkte mate pedagogische begeleiding aan jong volwassenen met autisme. Na de afronding van mijn master Orthopedagogiek was dit jarenlang de hoofdmoot van mijn werk.

Door de jaren heen heb ik naast de individuele sessies al van alles mogen organiseren en faciliteren, zoals vele vrouwencirkels, gemengde cirkels, workshops, trainingen, ceremonies en rituelen, festivals en retraites.

Daarnaast ben ik heel dankbaar dat ik veel en lang heb kunnen reizen. Ik heb een gedegen mensenkennis op mogen bouwen, en ontdekt dat er in mij vele stromingen en tradities samenkomen.

Het leven zelf is mijn grootste leerschool. Zo hebben o.a. twee fases van overspannen zijn en daarna een flinke burn-out me geholpen het pad van belichaming nog verder in te slaan: leren leven in het hier en nu, mijn lichaam steeds bewuster bewonen, aandacht en aanwezigheid brengen bij wat er werkelijk leeft in mij.

Leren ‘JA zeggen’ tegen alles wat er is, licht en schaduw, de nee’s én de ja’s, de fijne dingen en de pijnlijke delen, eigen behoeftes en grenzen, het vertrouwen in mijzelf en leren uitreiken voor steun. Met bereidheid te openen en onderzoeken, en het niet te hoeven weten (wat een groeiende vaardigheid is ;-)). Zo nodigt het leven me steeds weer uit telkens diepere stukken en onderliggende patronen in mijzelf aan te kijken en te leren liefhebben. “It’s not always easy, but it’s always worthwhile.”

Een greep uit de opleidingen, trainingen en cursussen die ik heb mogen genieten:

Opleiding systemisch werk (opstellingen), aanvullende leerwerkgroepen en trainingen; systemisch coachen; individuele & online opstellingen; Systemic Ritual; thematisch systemisch werken; vrouwen jaartraining embodiement / belichaming; emotioneel-, energetisch- en lichaamswerk trainingen; meerdere korte en langere tantra trainingen; stembevrijding en -expressie; dans en lichaamsexpressie; NLP; polyvagaal zenuwstelsel training; ademwerk; authentic relating; Sattva yoga teacher training; vele soorten meditatie en mindfulness (o.a. Vipassana en MBSR cursus); plantmedicijn ceremonies; sjamanisme; Reiki I; Drunvalo Melchizedek cursus; Paqo Andino Inka wisdomkeepers training; vele vrouwen- en gemengde-cirkels en workshops; bachelor & master (Ortho)pedagogiek.

“How can I expect mastery, if I don’t dare to practice and play?” ~ Rianne

"If the path before you is clear, you're probably on someone else's." ~ Joseph Campbell

"The more you praise and celebrate your life, the more there is in life to celebrate." ~ Oprah Winfrey

"To truly laugh, you must be able to take your pain, and play with it." ~ Charlie Chaplin

Klaar voor een verdiepend avontuur?

Welkom met al je vragen, overwegingen, aanmeldingen, reviews, of interesse om samen te kijken naar jouw volgende stap. Ik maak graag met je kennis.

Stuur een mail naar: info@riannesportel.com
Contact

Rianne Sportel / Dolfijnreizen & meer
Herenweg 12d
3732 CM De Bilt
+31(0)6 - 37 44 04 19
info@riannesportel.com

Aanmelden nieuwsbrief

* indicates required