+31(0)6-37440419 info@riannesportel.com

Reisschema

Globale programma van de week

Hoe ziet zo’n dolfijnreis week eruit?

Dit is een globaal overzicht van wat je kunt verwachten. Elke week is uniek, in afstemming met de aanwezigheid van de doflijnen en de samenstelling van groep.
Er kunnen natuurlijk altijd omstandigheden voordoen die maken dat het programma iets anders loopt.

Houdt er rekening mee dat we op bezoek zijn in het huis van vrije dolfijnen. Ze besluiten zelf of ze ’thuis’ zijn die dag, en of ze willen zwemmen met ons. Dat maakt de ontmoetingen juist zo magisch! Het bijzondere aan Sataya rif is dat de dolfijnen vrijwel iedere dag hier aanwezig zijn. 

Laten we op reis gaan!

Dag 1

Vertrek naar Marsa Alam Airport, meestal vanuit Brussel of Amsterdam.

Per busje (met airco) worden we naar de jachthaven van Hamata gebracht (± 2 ½ uur rijden), waar we gelijk aan boord gaan van de Sea Dream. A fhankelijk van het tijdstip van aankomst, meestal ’s avonds, worden we verwelkomd met een (lichte) maaltijd. We installeren ons in onze hutten en brengen de eerste nacht door in de haven.

Dag 2

Zodra de vergunningen zijn afgegeven vaart de boot zo vroeg mogelijk af naar het Sataya “dolfijnenrif”. Na ongeveer 2,5 uur varen verschijnt de prachtige turquoise lagune, midden in de donker blauwe zee. Hier gaan we voor anker en genieten de rest van de dag van de schoonheid van onze nieuwe omgeving.

We ontvangen instructies van onze gecertificeerde snorkel-instructeurs over het leven aan boord en in het water, evenals de meest geschikte manier om de dolfijnen en hun omgeving bewust en met respect te benaderen. We nemen de tijd om vertrouwd te raken met onze snorkel-uitrusting, en met een beetje geluk zwemmen we die middag al met de dolfijnen.

Dag 3/4/5/6

We verblijven op de boot in het schitterende rif. Verrassend gemakkelijk passen we ons aan, aan het ritme van de zon, de sterren en de maan. Het ritme van de dag wordt mede bepaald door de aanwezigheid van de dolfijnen. Als ze thuis zijn gekomen van hun nachtelijke jacht op de open zee, liggen we soms voor het ontbijt al met ze in het water.

We zwemmen meestal meerdere keren per dag met de dolfijnen. Naast deze magische ontmoetingen is er alle ruimte om te genieten van de prachtige koralen, het contact met elkaar, het heerlijke eten, de zon, rusten, luieren, lezen, spelletjes, creatief bezig zijn, vertragen, verstillen, Zijn. Je bent helemaal vrij om je eigen stroom te volgen en alles op je eigen tempo te doen. Niets moet, alles mag.

Dagelijks bieden we momenten van verdiepend samenzijn

Om stil te staan bij wat we ervaren. Deze momenten van bewustwording en integratie ontstaan in afstemming met elkaar en de dolfijnen. Je bent altijd vrij om te kiezen of je mee doet of niet. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld meditaties, deelrondes, zacht lichaamswerk, kleine opstellingen, stilte, dansen, klanken en zingen.

Deze momenten verdiepen niet alleen de verbinding met jezelf, maar ook jouw verbinding met de dolfijnen en de helende frequenties van Sataya.

Dag 7

’s Ochtends genieten we nog even van de dolfijnen. Na de lunch vertrekken we naar een mooi onbewoond zandeilandje vlakbij de haven. Hier komen we weer even met onze voeten aan land, waardoor we geleidelijk aan kunnen acclimatiseren. We kunnen nog snorkelen en genieten van de zee, en brengen hier onze laatste nacht door.

Dag 8

Met een dankbaar hart genieten we van het wakker worden met de opkomende zon en misschien nog een laatste duik. Na het ontbijt vertrekken we naar de haven. Afhankelijk van onze vliegtijden brengt het busje ons rechtstreeks naar het vliegveld, of we verblijven de laatste uren in Egypte in een resort nabij het vliegveld. Als er voldoende overbruggingstijd is, zullen we mogelijk nog met grote zeeschildpadden kunnen zwemmen.

Deze dag kunnen we rustig wennen aan het op land zijn, en zowel innerlijk en als uiterlijk stap voor stap de reis naar huis gaan maken.

Ontdek verder

Contact

Rianne Sportel / Dolfijnreizen & meer
Herenweg 12d
3732 CM De Bilt
+31(0)6 - 37 44 04 19
info@riannesportel.com

Aanmelden nieuwsbrief

* indicates required