+31(0)6-37440419 info@riannesportel.com

Reisschema

Globale programma van de week

Hoe ziet zo’n dolfijnreis week eruit?

Dit is een globaal overzicht van wat je kunt verwachten. Elke week is uniek, in afstemming met de aanwezigheid van de doflijnen en de samenstelling van groep.
Er kunnen zich natuurlijk altijd omstandigheden voordoen die maken dat het programma iets anders verloopt.

Houdt er rekening mee dat we op bezoek zijn in het huis van vrije dolfijnen. Ze besluiten zelf of ze ’thuis’ zijn die dag, en of ze willen zwemmen met ons. Dat maakt de ontmoetingen juist zo magisch! Het bijzondere aan Sataya rif is dat de dolfijnen vrijwel iedere dag hier aanwezig zijn.

Laten we op reis gaan!

Voor vertrek: ontmoetingsmiddag

De reis begint al op het moment dat je Ja zegt.
Voordat we naar Egypte vertrekken, organiseren we voor elke reisweek een (vrijblijvende) live ontmoetingsmiddag.
Dit is een gezellige gelegenheid om alvast je medereisgenoten en ons te leren kennen. We dompelen lekker onder in de energie van de dolfijnen, en leggen samen een basis voor de bedding van de reis. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen.
En dan is het moment daar…

Dag 1

Vertrek naar Marsa Alam Airport, meestal vanuit Brussel Airport of Düsseldorf Airport. (Vluchten vanuit Amsterdam zijn vaak veel duurder en snel vol.) Mocht je al eerder in Egypte zijn gearriveerd, dan kunnen we je oppikken op het vliegveld, of bij jouw resort/hotel als het langs de route naar de haven ligt.

Per busje (met airco) worden we naar de jachthaven van Hamata gebracht (± 2 ½ uur rijden), waar we gelijk aan boord gaan van de boot. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, meestal ’s avonds, worden we verwelkomd met een (lichte) maaltijd. We installeren ons in onze hutten en brengen de eerste nacht door in de haven.

Dag 2

Zodra de vergunningen zijn afgegeven vaart de boot zo vroeg mogelijk af naar het Sataya “dolfijnenrif”. Na ongeveer 2,5 uur varen verschijnt de prachtige turquoise lagune, midden in de donker blauwe zee. Hier gaan we voor anker en genieten de rest van de dag van de schoonheid van onze nieuwe omgeving.

We ontvangen instructies van onze gecertificeerde snorkel-instructeurs over het leven aan boord en in het water, evenals de meest geschikte manier om de dolfijnen en hun omgeving bewust en met respect te benaderen. We nemen de tijd om vertrouwd te raken met onze snorkel-uitrusting, en met een beetje geluk zwemmen we die middag al met de dolfijnen.

Dag 3/4/5/6

We verblijven op de boot in het schitterende rif. Verrassend gemakkelijk passen we ons aan, aan het ritme van de zon, de sterren en de maan. Het ritme van de dag wordt mede bepaald door de aanwezigheid van de dolfijnen. Als ze thuis zijn gekomen van hun nachtelijke jacht op de open zee, liggen we soms voor het ontbijt al met ze in het water.

We zwemmen meestal tot wel 3 keer per dag met de dolfijnen. Naast deze magische ontmoetingen, is er alle ruimte om te genieten van de prachtige koralen en visjes, vrije tijd, het contact met elkaar, het heerlijke eten, de zon, rusten, luieren, lezen, spelletjes, creatief bezig zijn, vertragen, verstillen, Zijn. Je bent helemaal vrij om je eigen stroom te volgen en alles op je eigen tempo te doen. Niets moet, alles mag.

Dagelijks bieden we momenten van verdiepend samenzijn

Om stil te staan bij wat we ervaren. Deze momenten van bewustwording en integratie ontstaan in afstemming met elkaar en de dolfijnen. Je bent altijd vrij om te kiezen of je mee doet of niet. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld meditaties, deelrondes, zacht lichaamswerk, kleine opstellingen, stilte, dansen, klanken en zingen.

Deze momenten verdiepen niet alleen de verbinding met jezelf, maar ook jouw verbinding met de dolfijnen en de helende frequenties van Sataya.

Dag 7

’s Ochtends genieten we nog even van de dolfijnen. Na de lunch vertrekken we naar een mooi onbewoond zandeilandje vlakbij de haven. Hier komen we weer even met onze voeten aan land, waardoor we geleidelijk aan kunnen acclimatiseren. We kunnen nog snorkelen en genieten van de zee, en brengen hier onze laatste nacht door.

Dag 8

Met een dankbaar hart genieten we van het wakker worden met de opkomende zon en misschien nog een laatste duik. Na het ontbijt vertrekken we naar de haven. Afhankelijk van onze vliegtijden brengt het busje ons rechtstreeks naar het vliegveld, of we verblijven de laatste uren in Egypte in een resort nabij het vliegveld. Als er voldoende overbruggingstijd is, zullen we mogelijk nog met grote zeeschildpadden kunnen zwemmen.

Deze dag kunnen we rustig wennen aan het op land zijn, en zowel innerlijk en als uiterlijk stap voor stap de reis naar huis gaan maken.

Na de reis: integratie (bijeenkomst)

Het is zeer aan te raden na de reis nog een aantal dagen zo vrij of rustig als mogelijk te houden. Niet alleen vanwege eventuele late terugvlucht, maar met name om rustig te kunnen landen thuis.

We verblijven in een gebied met hoge frequenties, en de dolfijnreis kan veel in je losmaken. Het is fijn om de overgang naar je dagelijkse leven thuis op je eigen tempo te kunnen maken, met rust en ruimte om alle indrukken en geschenken te laten integreren.

Omdat het juist na thuiskomst heel ondersteunend kan zijn om de verbinding met elkaar en het veld van de dolfijnen te -blijven- voelen, organiseren we na elke reis een (vrijblijvende) integratie bijeenkomst online via Zoom.

Ontdek verder

Contact

Rianne Sportel / Dolfijnreizen & meer
Herenweg 12d
3732 CM De Bilt
+31(0)6 - 37 44 04 19
info@riannesportel.com

Aanmelden nieuwsbrief

* indicates required