+31(0)6-37440419 info@riannesportel.com

Reisbegeleiders

We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Dolfijnreizen met bezieling

De reizen worden met veel liefde, passie en toewijding georganiseerd door Rianne Sportel.
De reizen zelf begeleid Rianne samen met verschillende ondersteunend begeleiders. Dit zijn stuk voor stuk fantastisch mooie, afgestemde en sensitieve mensen.

Hieronder vind je informatie over ons allemaal. Zodra de planning rond is met alle begeleiders, wordt hun informatie toegevoegd. Je kunt klikken op ieders naam voor meer informatie.

We hebben er enorm veel zin in en ontmoeten je graag!

Reisdata 2024

21-28 april – met Rianne Sportel & Lo Hermsen

• 28 april-5 mei Schoolvakantie week* – met Rianne Sportel & Larissa van Beek
*Meer info vind je hier.

15-22 september – met Rianne Sportel & Erica Nap

• 24 november-1 december – met Rianne Sportel & Clementine Noordzij

• 1-8 december – met Rianne Sportel & tba

Rianne Sportel

Alle dolfijnreisweken

Als kind al was ik gek op dolfijnen, en koesterde de droom om ooit met hen te zwemmen. Sinds 2012 ben ik steeds bewuster en actiever met deze prachtige wezens aan het samenwerken, in eerste instantie vooral in de energie. Dit brengt veel vreugde, stroming, speelsheid en verdieping in mij en mijn leven.

In 2017 kwam mijn droom uit: ik ging voor het eerst een week zwemmen met de spinnerdolfijnen van Sataya. Het was een van de mooiste ervaringen die ik tot nu toe in mijn leven had meegemaakt! Het voelde als diep thuiskomen. De immense liefde, kracht en energie die ik heb mogen ervaren is niet te beschrijven.

Reisbegeleiders Rianne Dolfijnreizen & meer Rianne Sportel

Na de reis is er veel verandert in mijn leven, en inmiddels heb ik meerdere onvergetelijke weken mogen zwemmen met de spinners van Sataya. Wanneer ik me afstem op deze ervaring, het gebied en de dolfijnen, ben ik direct weer aanwezig in de ongelooflijk liefdevolle energie. Mijn hart barst open en een intens gevoel van geluk en vreugde vervult me, zoals ik dat ook heb ervaren op de boot.

Op het land begeleid ik mensen individueel en in groepen op de reis van bewustwording en thuisZijn in jezelf. Ik hou ervan ruimte te scheppen en ervaringen te creëren voor ‘diepzielduiken’. Hierin kunnen we ons eigen donker en licht ont-moeten, en onze ware kracht leren kennen.

Via o.a. klank en zang, coaching, opstellingen, rituelen, meditatie en visualisatie, en energetisch-, emotioneel- en lichaamswerk, nodig ik mijzelf en anderen uit om onze eigen waarheid, wijsheid en waardigheid dieper te ontdekken en te belichamen.

Zo kunnen we stap voor stap steeds meer voluit leven en liefhebben. En ten diepste ontspannen, genieten, spelen en bewust creëren wat ons hart en ziel verlangt. Net zoals de dolfijnen, die ons dit prachtig voorleven.

Sinds de reizen naar Sataya mag ik, net als vele anderen, steeds meer als het ware ‘ambassadeur’ zijn van de dolfijn energie op het land. Zo geef ik o.a. dolfijn sessies, dolfijn en walvis meditaties en -workshops.
Ik geniet enorm van de speelsheid, vreugde, verdieping en verbinding die het brengt om met anderen samen te zijn in deze energie!

Al vóór die eerste dolfijnreis in 2017 wist ik: ooit ga ik zelf op deze manier mensen in contact brengen met de dolfijnen. Ik heb zelf veel gereisd en andere reizen georganiseerd. Ik voel me verbonden en thuis op vele plekken op deze mooie aarde. Maar zo bijzonder als een week tussen de dolfijnen, dat is echt ongekend.

Nu mag ik deze grote droom leven, door anderen mee te nemen in de magische ontmoetingen met de “engelen van de zee”.

De eerste reis die ik meehielp te organiseren was al voor 2020 gepland, maar toen ging het feest niet door vanwege de wereldsituatie. Sinds 2022 organiseer ik zelf meerdere reizen per jaar. Nu in de gedegen bedding van mijn eigen reisorganisatie “Dolfijnreizen & meer”.

Voor meer informatie en vragen over de reis, of om verder kennis te maken: bel of mail me gerust.

Liefs,
Rianne

+31-(0)6-37440419
info@riannesportel.com
www.riannesportel.com

Lo Hermsen

Dolfijnreis 21-28 april 2024

Wat is Aarde toch een magische planeet. Ik geniet enorm van hoe zij leeft en beweegt, mij draagt en welkom heet. Dat ik nu leef hier op Aarde ervaar ik dan ook als een grote ontdekkingsreis. Een avontuur waarin ik niet hard hoef te werken, maar mag herinneren, de eenvoud en de rijkdom van het leven.

En dat is precies waar de onderwaterwereld zo direct toe uitnodigt. De diep helderblauwe open space, waarin alles komt en gaat, de stroming omhult en richting geeft, waar ik te gast ben en thuis kom tegelijk.

Reisbegeleiders Lo Hermsen Dolfijnreizen & meer Rianne Sportel

Als ik hier in adem en ontspan, terwijl er in de blauwe mist tientallen (als niet honderden) dolfijnen recht op mij af zwemmen, is er alleen maar dat moment. Vol liefde, speelsheid en plezier. En nederigheid, dat ook, voor zo veel schoonheid tegelijk.

Best ontzagwekkend ook, wanneer ik onderdeel mag zijn van zo’n enorm dolfijnenveld. Want in het Sataya rif komen en gaan de dolfijnen, precies zoals zij zin hebben. Het is niet dat ik bepaal wat de dolfijnen doen. Ik weet nog goed, toen ik ze voor het eerst ontmoette. Ik voelde me een toeschouwer die heel voorzichtig aan het aftasten was, zouden ze me leuk vinden? En twee dagen later, lag ik tijdloos lange uren in het water met ze te spelen, duiken, rondjes draaien en snorkelend te mediteren. Soms weer helemaal alleen, dobberend in alle rust, en dan kwamen ze me weer ophalen. Ik hoefde enkel te volgen en zomaar was ik weer met de hele familie bij elkaar.

Voor mij vertegenwoordigen de dolfijnen een prachtig speelveld van vrijheid en respectvol samenzijn tegelijk. We kunnen als mensheid zo veel van de dolfijnen leren.. De dolfijnen weerspiegelen voor mij de trilling van de New Earth, waarin we als mensheid weer de taal van de liefde verstaan.

In mijn dagelijkse leven op het land ga ik ook graag op avontuur. Maar dan gebruik ik de adem, het systemisch werk en de informatie in het groepsveld om met een groep op reis te gaan. Dit doe ik onder andere in het faciliteren van een ademopleiding en diverse retreats. Er is voor mij niets mooier, dan met elkaar mogen delen in de levendigheid en de rijkdom die we in ons dragen.

Ik ben super dankbaar voor de diepe herinnering van original joy en de sacredness of life, in al haar eenvoud, waar het dolfijnenveld zo direct toe uitnodigt. En ik kijk er naar uit met jullie op deze reis te gaan.

Lo

www.codesoftheheart.com

Larissa van Beek

Schoolvakantie reisweek 28 april-5 mei 2024

Mijn twee grootste passies zijn andere culturen en spiritualiteit. Als antropoloog heb ik veel mogen reizen en heb ik zelf ook reizen georganiseerd en begeleid naar het buitenland. Ik voel me sterk verbonden met de natuur en ik ben geïnspireerd door natuurvolkeren.

Als jong meisje was ik al gefascineerd door dolfijnen en het zwemmen met dolfijnen was voor mij echt een droom die uit kwam: om hun liefdes energie en hun speelsheid zo dichtbij te ervaren is een life changing experience.

Reisbegeleiders Larissa van Beek Dolfijnreizen & meer Rianne Sportel

Ik ben een begeleider van zielsgroei: Ik ben er van overtuigd dat iedereen in zichzelf een grote bron van kracht heeft. Met mijn helende en heldere gaven begeleid ik mensen naar hun eigen bron, hun kracht, naar de wens van hun ziel.

Mijn missie is om mensen terug te brengen bij hun Bron, bij hun Essentie wie zij in wezen zijn. Zodat zij ervaren hoe groots zij zijn, en voelen dat zij verbonden zijn met het Al. Al één.

Liefdevolle groet,
Larissa

Al Eén, Centrum voor Zielsgroei
+31-(0)6-40910749
info@aleen.nl
https://aleen.nl/

Erica Nap

Dolfijnreis 15-22 september 2024

7 nov 2017… een dag om nooit te vergeten…

Ik laat mijzelf zakken in het azuurblauwe zeewater van het Sataya Reef in. “Ze zijn er!” had onze reisbegeleidster geroepen en snel hadden we ons in onze strakke duikpakjes geperst. Snorkel op. Gaan!

Zodra ik mijn hoofd onder wat laat zakken verdwijn ik in een totaal andere werkelijkheid. Minstens vijftig dolfijnen zwemmen onder me door en om me heen.

Reisbegeleiders Erica Nap Dolfijnreizen & meer Rianne Sportel

Mijn mede reizigers lijken ineens allemaal verdwenen en ik ga op in het veld van de dolfijnen. Ik zou het nu omschrijven als een soort verhoogde frequentie waar ik op mee begin te trillen en waarin alles verdwijnt behalve het totale opgaan in het hier en nu. Het spel met de dolfijnen, de ontmoeting met ogen die mij werkelijk lijken te zien, het plezier, de eenvoud, tijdloosheid.. het is alsof de dolfijnen de taal van mijn ziel spreken. Alsof ze mij verstaan, en ik hen. Het is een wonder waar ik gedurende de vijf dagen die volgen met volle teugen van geniet.

In 2018 ga ik nog een keer mee, nu als assistent/begeleider, en verdiept zich de band die ik met de dolfijnen voel. In de jaren die volgen ervaar ik dat ik de dolfijnen als een soort archetypische bron van wijsheid kan ‘aanroepen’. Ik doe dat regelmatig als dingen in mijn leven niet lijken te stromen. Als ik te serieus wordt. Als ik me gevangen voel in structuren en schema’s en ik het vrije spelen vergeten ben. En ook in vele eenzame momenten stel ik me innerlijk voor dat ik, zoals in de Rode Zee, meezwem met een grote pot dolfijnen en me opgenomen voel in hun veld.

Regelmatig nog zing ik het lied dat ik tijdens mijn eerste dolfijnenreis schreef.

Free

Remember love, remember me
Remember playing in the sea
Remember love, remember me
Remember you are free

Free, free, like a dolphin in the sea
Free, free, like a dolphin in the sea

Ik zie enorm naar uit in september samen met Rianne de reis te begeleiden en mij na zes jaar te herenigen met mijn vrienden van de zee.

Reisbegeleiders Erica Nap Dolfijnreizen & meer Rianne Sportel

Erica

Erica Nap is singer-songwriter, stembevrijder, auteur van het boek ‘Het Vergeten Lied’, biodanza docent, systemische coach, therapeut en zij begeleid ceremonies met diverse plantmedicijnen. Voor meer informatie over Erica kun je kijken op www.murali.nl .

Clementine Noordzij

Dolfijnreis 24 nov-1 dec 2024

Als sterrenbeeld Kreeft met ascendant Schorpioen, beide watertekens, is het niet zo verwonderlijk dat ik gek ben op zee, strand, zwemmen en de fascinerende onderwaterwereld. Zolang ik me kan herinneren stond er op mijn bucketlist zwemmen met wilde dolfijnen en walvissen.

Tijdens het rouwproces na het verlies van mijn moeder heb ik mij vaak gesteund gevoeld door de dragende, troostende en helende kracht van de walvissen. De walvisklanken brachten mij meteen in een diepe, rustige staat van zijn. Ik voelde mij opgenomen door het universele moederveld dat zij representeren.

Reisbegeleiders Clementine Noordzij Dolfijnreizen & meer Rianne Sportel

Gedurende de zwangerschap van mijn dochter luisterde ik steeds vaker naar meditatieve muziek met dolfijngeluiden. Vrolijke, speelse, levengevende klanken.

Ontzagwekkend was dat ik tijdens de bevalling, terwijl ik nog nooit zo aanwezig was geweest in mijn lichaam, tegelijkertijd een intens mooie transcendente ervaring beleefde, waarbij zowel de walvissen als de dolfijnen mij energetisch begeleidden bij iedere wee. Ze zwommen als het ware mee bij elke golf. Zo moedigden ze me aan en ondersteunden mij op de zware momenten. Dit was ronduit magisch.

Het zwemmen met wilde dolfijnen in het Sataya Reef in Egypte vorig jaar was voor mij dan ook een bijzonder ontroerende ontmoeting en verrijkende ervaring. Een waar thuiskomen. Ik heb er nog altijd niet echt woorden voor. Maar als ik het zou kunnen beschrijven zou het iets zijn als een plotselinge influx naar en expansie van het hart met als gevolg een overweldigende explosie van liefde, vreugde, ontroering en diep ontzag.

Voor mij vormen de dolfijnen een schakel, brug of sleutel tot een hartgedragen bewustzijn. Zij leven ons voor hoe je vrij en toch in verbinding, geheel volgens de natuurlijke wetten kunt leven in vreugde en liefde met zachtheid en compassie. Dat je mag en kunt leven in flow vanuit puur ZIJN.

Dit is wat ik in mijn werk als zangeres/ soundhealer, familieopsteller en rouwbegeleider ook voorsta. Ik neem dit hartgedragen bewustzijn als intentie nu nog dieper verankerd mee na de ervaring met de dolfijnen bij ieder optreden en iedere sessie.

Ik voel me bevoorrecht om samen met Rianne een dolfijnreis te begeleiden en om via mijn stem en presence Rianne, de deelnemers en het veld te ondersteunen.

Hartegroet,
Clementine

+31(0)6-46128815
clementine.noordzij@gmail.com
https://cledesoulcoaching.nl/

Contact

Rianne Sportel / Dolfijnreizen & meer
Herenweg 12d
3732 CM De Bilt
+31(0)6 - 37 44 04 19
info@riannesportel.com

Aanmelden nieuwsbrief

* indicates required